Förbättra dina ekonomikunskaper som entreprenör

Att kunna det här med ekonomi och bokföring är till stor nytta om du vill driva eget. Det gör företagandet mycket enklare och du får en bättre förståelse för din egen verksamhet. Dessutom kan det bidra till snabbare lönsamhet eftersom du har kontroll över det ekonomiska flödet.

Idag kan du finslipa dina ekonomiska kunskaper på många olika sätt. Det går att studera ekonomiska kurser på universitet och högskola, men det finns även lokala utbildningsalternativ med ekonomisk nisch.

Utbildning med förankring i näringslivet

Ett tips till dig som vill förbättra dina kunskaper i ekonomi på ett effektivt sätt är att söka dig till anpassade utbildningsverksamheter. Bor du exempelvis i södra Sverige finns många intressanta ekonomiutbildningar i Skåne med EFL som är en välrenommerad kursverksamhet. EFL samarbetar bland annat med Ekonomihögskolan i Lund. Här kan du berika dig med värdefull kunskap parallellt med ditt egna företagande. Du kan dessutom välja mellan öppna utbildningskurser eller satsa på ett mer skräddarsytt upplägg.

Välja rätt ekonomikurs

Du ska alltid utgå från dina egna behov när du väljer utbildning inom ekonomi. Har du redan tidigare erfarenhet från exempelvis enkel bokföring kan du istället satsa på en mer nischad inriktning. Gillar du det kreativa arbetet inom ekonomi är istället marknadsföring ett område att specialisera dig inom eller ledarskap om tanken är att expandera din verksamhet:

”Teamutveckling är ett ständigt återkommande tema som anspelar på utmaningar för hur chefen ska leda och utveckla sin eller sina arbetsgrupper”, skriver Andreas Bencker i Chefstidningen.

EFL är ett bra exempel på utbildningsalternativ som ger många möjligheter till dig som är egen företagare. Du kan fortsätta driva ditt dagliga arbete samtidigt som du blir en bättre ekonom, vilket är till nytta för ditt entreprenörskap!