Skapa en kick off som passar alla

En kick off kan vara en rolig inledning på hösten som ökar sammanhållning och ger er en rolig dag. Med en föreläsning slipper du medarbetare som vantrivs och tycker att aktiviteterna är pinsamma. Du får också en chans att sprida information och väcka nya tankar.

Många företag väljer att ha en kick off efter sommaren, för att få igång sammanhållningen och öka förmågan att jobba ihop. Men vilken sorts kick off är egentligen bäst – och varför spelar det roll om ni alls har en kick off?

En kick off som ger mer

Att välja en föreläsning som kick off gör att dina anställda får en positiv upplevelse och samtidigt får chansen att lära sig något nytt. Du kan boka nu och vara säker på att du får en kick off med aha-upplevelser och intressanta samtal. Väljer du att kombinera med en workshop kan tankarna som väcks under föreläsningen tas tillvara och utvecklingen av arbetsmiljön kan vara igång redan när ni kommer tillbaka till arbetsplatsen.

Undvik ett fiasko

Ett problem som kan finnas med att ordna en kick off är att alla inte gillar samma saker. Vissa älskar fåniga lekar, medan andra verkligen inte vill göra den typen av aktiviteter med sina kollegor.

– Det är viktigt att titta på vilka som är anställda. Så säger Johan Fylking, som är projektledare på Eventguiden. Och hur noga du än tittar kommer du förmodligen se att det finns olika sorters personer i arbetsgruppen.

En föreläsning är kanske inte allas dröm, men de flesta kan uppskatta den och du slipper att det blir direkt pinsamt. Dessutom kan en föreläsning med workshop bidra till att utveckla arbetsplatsen och inte bara ha positiv effekt på sammanhållningen.